Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Maandag weer reguliere dienstregeling

Nieuws

14 februari 2021

Vanaf maandag 15 februari rijdt NS weer de reguliere dienstregeling van voor de sneeuw- en vorstperiode. Nu opstelterreinen beter bereikbaar zijn voor controles en onderhoud, komen er steeds meer treinen beschikbaar voor treinreizigers.

Onderhoud

NS zorgt ervoor dat treinen waar flink wat ijs op zit door ‘anti-icing’ straten gaan en een onderhoudsbeurt krijgen. We houden er rekening mee dat treinen meer storingen geven dan we gewend zijn, omdat ze vorige week in extreme kou stil hebben gestaan. Op NS-werkplaatsen werken collega’s met man en macht om alle treinen zo snel mogelijk op het spoor te krijgen.

Desondanks is het mogelijk dat treinen uitvallen, we minder treinen rijden, of dat we kortere treinen rijden dan reizigers van ons gewend zijn. Daardoor kan het drukker zijn. We realiseren ons dat dit een vervelende situatie is voor reizigers. We doen er alles aan om treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.

  • Sprinter in de sneeuw op het spoor
    Sprinter in de sneeuw op het spoor
  • Sprinter in de sneeuw bij een overweg
    Sprinter in de sneeuw bij een overweg
  • Sprinter in de sneeuw op het spoor
    Sprinter in de sneeuw op het spoor

Op het spoor

Door de extreme kou van afgelopen week moeten we meer storingen verhelpen. ProRail heeft extra aandacht voor het effect van dooi op het spoor. Dooi veroorzaakt vocht en dat gaat niet goed samen met technische installaties. Deze technische installaties zijn uiteraard bestand tegen water, maar door de dooi ontstaat condens in de behuizing van deze installaties.

Check reisplanner

Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Reizigers raden we aan om voor de meest actuele reisinformatie vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen. In de loop van de avond wordt de reisplanner bijgewerkt.

Regionale lijnen

De regionale vervoerders Arriva, Connexxion/Breng, QBuzz en Abellio ondervinden op dit moment weinig tot geen hinder van het winterweer. Keolis kampt nog wel met uitval sprinters tussen Bad Bentheim en Hengelo in verband met problemen materieel. Bussen zijn ingezet. Op de overige trajecten heeft de vervoerder geen beperkingen.

Goederenvervoer

De hoofdroutes van en naar grens Duitsland en België zijn voor goederenvervoerders te gebruiken. Wel zijn er nog enkele beperkingen van de spoorinfrastructuur in de Rotterdamse Haven, waaronder een kapot wissel in de Waalhaven. Ook is een deel van Kijfhoek zondag 14 februari tot 15:00 uur buiten dienst geweest om ijs weg te halen.

We zijn de afgelopen week heel druk bezig geweest om de terminals (de bedrijven waar de goederentreinen heen rijden) weer bereikbaar te maken. Vanaf vrijdagmiddag waren ze allemaal weer bereikbaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers