Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Makeover station Horst-Sevenum

Nieuws

28 september 2021

ProRail gaat de komende tijd hard aan de slag om station Horst-Sevenum te renoveren. We zijn al bezig met de voorbereiding. Voor het weekend van 2 en 3 oktober staan grote werkzaamheden gepland.

Perrons

Zo gaan we in dat weekend de wanden van perron 1 vernieuwen. Begin november staan de overige werkzaamheden gepland. Het derde spoor, aan de kant van de Losweg en Industrieweg, gaan we weghalen. Dat doen we ook met de bovenleiding. De stalen perrons worden verwijderd en vervangen door gewone perrons. Het perron dat tussen de sporen ligt wordt breder gemaakt. Tenslotte vernieuwen we ook het meubilair, de bewegwijzering en de verlichting op het station.

Na vele jaren trouwe dienst wordt het tijd het perron te vernieuwen. Het perron naast spoor 2 wordt verbreed om de veiligheid van de reiziger te vergroten. De vernieuwing van de bovenleiding is ook noodzakelijk omdat het einde van de levensduur naderde. Treinen kunnen straks sneller rijden door een aanpassing. Vanaf het station richting Deurne wordt de bocht flauwer gemaakt waardoor de trein er dus met hogere snelheid doorheen kan.

Hinder

Helaas is kunnen we niet werken zonder mogelijke hinder voor de buurt. Zo zullen we van vrijdag 1 oktober 23.00 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur twee overwegen moeten sluiten voor het verkeer. Dat gaat om de overweg aan de Stationsstraat en aan de Newtonweg in Blerick. Dat is omdat de spoorstaven in de overweg ook vernieuwd worden. Daarnaast gebruiken we enkele parkeerplaatsen als bouwterrein. De parkeerplaats aan de Stationsstraat is in dat weekend niet te gebruiken. De parkeerplaats aan de Losweg slechts ten dele.

Na het weekend van 2 en 3 oktober zijn we nog niet klaar in Horst-Sevenum. Van maandag 1 november tot woensdag 10 november verrichten we ook werkzaamheden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers