Maximale duurzaamheid bij nieuw opstelterrein Heerhugowaard

Nieuws

2 juni 2020

Op 6 mei 2020 vond een eerste online duurzaamheidsessie plaats. Drieëntwintig deelnemers vanuit zowel de gemeente Heerhugowaard, NS, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Kodi en ProRail verkende met elkaar de mogelijkheid van een integrale aanpak voor de behoefte van energie, water en andere voorzieningen op het toekomstige opstel- en bedrijventerrein in Heerhugowaard.

Ambities en kansen

De challenge leverde een uitgebreide lijst op met een twintigtal kansrijke ideeën.
De top 3:
1. Een integrale aanpak voor de vaststelling van de behoeftebepaling voor energie, water en voorzieningen op en om het terrein, met als doel om zo te komen tot passende maatregelen bij die behoefte;
2. 100% energieneutraal met enkele voorkeuren om nader te onderzoeken en
3. 0% primaire (nieuwe) grondstoffen.

In vervolgsessies zal verder gesproken worden over hoe je een duurzaam, toekomstvast opstelterrein kan realiseren en tevens doelmatig, binnen budget en planning kan blijven opereren.

Het project PHS Alkmaar-Amsterdam (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer) heeft onder andere de opdracht voor het bouwen van een nieuw opstelterrein voor het parkeren van treinstellen, dat wordt gerealiseerd op een bedrijventerrein in aanleg bij Heerhugowaard.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers