Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Kansen en dilemma’s voor een circulair spoor

Nieuws

21 januari 2021

ProRail viert de Week van de Circulaire Economie dit jaar met een gevarieerd, online programma over de transitie naar een klimaatneutrale en duurzame spoorsector. Samen met Pakhuis de Zwijger verzorgen we van 1 tot en met 5 februari elke dag webinars over diverse aspecten van het circulair bouwen aan sporen en stations.

Duurzame ambitie

Onze opgave is helder: als spoorsector willen we in 2050 volledig circulair bouwen aan sporen en stations. We moeten daarom bewuster omgaan met beschikbare materialen en inzetten op hergebruik van materialen en grondstoffen. En we moeten af van afvalproductie. De spoorbranche zet al flinke stappen in de goede richting, maar om deze duurzame ambitie te halen moet er nog veel gebeuren.

  • Stapelplaats voor spoormaterialen die opnieuw gebruikt kunnen worden
    Stapelplaats voor spoormaterialen die opnieuw gebruikt kunnen worden
  • Op station Barneveld Noord hebben we diverse circulaire principes toegepast
    Op station Barneveld Noord hebben we diverse circulaire principes toegepast
  • Onze opgave is een volledig CO2-neutrale voetafdruk in 2050
    Onze opgave is een volledig CO2-neutrale voetafdruk in 2050

Onze ambities versnellen

ProRail grijpt de Week van de Circulaire Economie aan om met overheden, aannemers, start-ups, studenten, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester kansen en dilemma’s te bespreken voor de circulaire toekomst van het Nederlandse spoor. Om zo versneld onze ambities voor een duurzame samenleving te halen.

Gevarieerd gratis programma

In de webinarserie bij Pakhuis de Zwijger gaan we onder meer in op de rol van grote opdrachtgevers en de samenwerking met de markt, praktijkvoorbeelden van circulair ontwerpen en bouwen, andere financieringswijzen, mislukkingen en successen tot zo nu toe, en de lessen die we hieruit hebben geleerd. Deelname aan de webinars is gratis. Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Week van de Circulaire Economie

Door het hele land organiseren bedrijven, overheden en professionals in de eerste week van februari evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt en soms nog niet werkt, zodat we met elkaar daarvan kunnen leren. Goede voorbeelden krijgen een podium en we leren van gemaakte fouten.

We nodigen iedereen uit om met ons mee te doen en zo samen flinke stappen te zetten richting een duurzame samenleving.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers