Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail presenteert Het Circulaire Station op Dutch Design Week

Nieuws

9 oktober 2020

Hoe bouw je het groenste station? Dat zie je op de – dit jaar virtuele – Dutch Design Week van 17 tot 25 oktober. ProRail is daar samen met NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester, met een online expositie over ontwerpen en bouwen van stations met hergebruikt materiaal.

Ontwerpen van vier Nederlandse bureaus

Vier Nederlandse ontwerpers presenteren daar op uitnodiging van ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester hun ideeën voor het groenste station van de toekomst. Welling Architects, Studio Tjeerd Veenhoven, Scape Agency en Bygg Architecture & Design lichten in deze film alvast een tipje van de sluier op.

Bekijk: Ontdek de allergroenste stations van Nederland

Samen stappen zetten naar nul mileubelasting

Naast deze expositie laat ProRail zien welke doelen het heeft voor circulair ontwerpen en bouwen van stations en welke projecten er op dit gebied al klaar zijn.

We gaan graag in gesprek met bezoekers van de expositie en marktpartijen over hoe we deze ideeën breed kunnen inzetten bij de bouw van nieuwe stations, zodat we samen met de markt grote stappen kunnen maken richting volledige circulariteit in 2050. De expositie op de virtuele Dutch design Week vind je hier

Hergebruik en schone grondstoffen

ProRail wil zijn milieubelasting door materiaalgebruik in 2050 terugbrengen tot nul. We doen dit door hergebruik te stimuleren en alleen schone grondstoffen te gebruiken. We ontwerpen duurzaam en zorgen dat het spoor (de infrastructuur) langer meegaat. We werken hierbij samen met de markt en andere grote opdrachtgevers als Rijkswaterstaat.

Meer weten? Kijk dan op de speciale pagina over dit evenement.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers