Mijlpaal station Tilburg

Nieuws

8 maart 2019

Het dak van station Tilburg blinkt als nooit tevoren. Een knap staaltje werk van de schilders die bijna anderhalf jaar stonden te zwoegen op de steigers.

In de zomer van 2017 verrees onder het dak van station Tilburg een enorme steiger. Op het voorplein en de perrons een sta-in de-weg. Maar alleen zo konden de schilders van de Van der Ende Steel Protectors Group het dak flink onder handen nemen. Het resultaat mag er wezen! Hout en staal zien er uit als nieuw en zijn voor jaren beschermd tegen slijtage en roest. En dankzij het nieuwe glas in de lichtstraten zijn de lucht en de wolken weer zichtbaar. 

Eigen pictogram

Het dak heeft nu ook een eigen pictogram gekregen. Dat is ontworpen door de kunstenaars van het project TilburgSans. Zij maken een zogeheten typografisch portret van de stad. De kunstenaars Ivo van Leeuwen en Sander Neijnens overhandigden vanochtend het eerste exemplaar aan bouwmanager Stan Sontrop.

Het pictogram
Het pictogram

Bouw nieuwe fietsenstalling

Het stokje wordt nu overgenomen door de bouwers van een nieuwe fietsenstalling. Zij zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De bewaakte stalling komt aan de kant van de Burgemeester Brokxlaan en biedt plaats aan circa 3900 fietsen. Reizigers kunnen hier iedere keer opnieuw hun fiets de eerste 24 uur gratis parkeren. Deze maand gaat de schop de grond in. De stalling is in de loop van 2020 klaar.

Werk op station Tilburg gaat door

Na oplevering van de stalling aan de noordzijde, starten we met de bouw van een nieuwe fietsenstalling aan de kant van het centrum. Deze biedt plaats aan nog eens zo’n 3600 fietsen. Verder werken we achter de schermen aan het ontwerp van een vierde perron.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers