Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Nachtelijke en weekend werkzaamheden februari

Nieuws

29 januari 2020

Ter voorbereiding op de aanleg van het extra (vierde) spoor tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren voert aannemer Strukton in februari een aantal nachten en een weekend (aaneengesloten) werkzaamheden uit.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de bouw van het extra spoor in mei kan starten moeten er voorbereidingen getroffen worden. De aannemer gaat onder andere materialen langs het spoor plaatsen tussen De Vork in Haren en station Groningen Europapark. Ter hoogte van De Vork passen ze de bovenleiding aan. Het betreft de nachten van zaterdag 8 op zondag 9 februari en van zaterdag 15 op zondag 16 februari (tussen 01:00 en 05:00 uur. In het weekend van 22 februari 01:00 uur t/m maandag 24 februari 05:00 uur wordt er dag en nacht gewerkt. Er kan hinder zijn voor de omgeving in de vorm van licht en geluid. 

Inzet materieel 

De railkranen die gebruikt worden voor het lossen van de materialen worden ter hoogte van overweg aan de Esperantokruising in Groningen en bij opstelterrein De Vork in Haren op het spoor gezet. Vanaf dat punt rijden ze naar de werklocaties. Na afloopt worden de railkranen ook weer bij deze overwegen uit het spoor gehaald. 

Gevolgen voor het treinverkeer

Op zaterdag 22 en zondag 23 februari rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut).


Zien wanneer er bij u in de buurt op of rond het spoor gewerkt wordt? Kijk dan hier. Ook kunt u een automatische mail ontvangen wanneer er bij u in de buurt wordt gewerkt.  Klik hier om u voor deze e-mailservice aan te melden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers