Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Negen dagen werk aan station Groningen

Nieuws

3 juli 2024

Tussen 3 en 11 augustus rijden er geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark. Dat komt door werk aan de zuidelijke ringweg in Groningen. Aannemer Strukton maakt ook gebruik van deze treinvrije periode. Er wordt dag en nacht gewerkt aan sporen en perrons.

In de bouwkuip en op de perrons

De opvallende rode torenkraan en de grote hulpbrug achter het stationsgebouw verdwijnen. De kraan is niet langer nodig. Die verdwijnt om ruimte te maken voor de afbouw van de reizigerspassage en de trappen. De hulpbrug en de fundering waarop die staat worden ook verwijderd. Dat is nodig om de perrons en spoordekken verder af te maken.

Op perron 1 en op perron 3 wordt gewerkt om ruimte te maken voor de perronkappen. Daarnaast moet er ruimte komen voor commercie en installaties. Ter hoogte van spoor 7 wordt een deel van een bestaande betonwand gesloopt. Dat is nodig om de constructie verder af te maken.

Bij de busonderdoorgang

De aannemer treft ook vast voorbereidingen om het werk in de 51-daagse buitendienststelling van 2025 makkelijker te maken. Een van de dingen die we dan gaan doen, is het inrijden van de busonderdoorgang. Om dat mogelijk te maken, worden nu vast palen en ankers geboord voor het spoordragende deel van de busonderdoorgang.

Ook zorgen we dat we na de 51-daagse buitendienststelling vlot met de noordelijke toerit van de busonderdoorgang kunnen beginnen. Daarvoor is het nodig een deel van de busbuffer aan de centrumzijde van het station af te zetten.

Bussen in plaats van treinen

We werken dag en nacht aan sporen en perrons. Van zaterdag 3 augustus tot en met zondag 11 augustus rijden er bussen tussen station Groningen en station Groningen Europapark. De treinen in de richting van Leeuwarden blijven rijden. Op de websites van Arriva en NS vind je meer informatie. Vanaf 10 dagen voor reisdatum is een actueel reisadvies te vinden in de reisplanners.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Klaar voor de toekomst

We maken station Groningen klaar voor de toekomst. Tijdens deze periode van negen dagen bereiden we de grote 51-daagse buitendienststelling van 2025 voor. We doen nu al het nodige om het werk volgend jaar mogelijk en makkelijker te maken.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers