Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Nexus Rail ontvangt erkenning van ProRail

Nieuws

31 maart 2021

Nexus Rail is vanaf nu een erkend ingenieursbureau voor treinbeveiliging. Door een erkenningstraject met succes af te ronden, ontvangt Nexus Rail de A-erkenning.

Uitreiking

Deze erkenning is woensdagochtend door Herk Eijkman, adviseur Externe Kwaliteit bij ProRail uitgereikt aan Jakob Scholten. Scholten, operationeel directeur Nexus Rail, reageert: “Wij zijn een belangrijke speler als het gaat om het in stand houden van het ambacht treinbeveiliging. Wij zullen naast de ERTMS-kennisontwikkeling, onze kennis onderhouden om de komende jaren een belangrijke partner van ProRail te kunnen zijn.”

Verder waren Tjeerd Biessels en Herbert Steenberg als leden van de erkenningscommissie ook aanwezig bij de uitreiking. Namens Nexus Rail waren verder Ilan Staas en Wim Vlaar aanwezig.

Wij zijn een belangrijke speler als het gaat om het in stand houden van het ambacht treinbeveiliging.

Jakob Scholten operationeel directeur Nexus Rail

Kennis en vakmanschap

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Nexus Rail een aantal erkenningsprojecten voor ProRail uitgevoerd om haar kennis en vakmanschap in projecten aan te tonen. Het doel: om uiteindelijk een erkend ingenieursbureau voor ProRail te worden. Dit erkenningstraject heeft Nexus Rail succesvol doorlopen en Nexus Rail is op 4 maart van dit jaar erkend geraakt.

Nexus Rail treedt daarmee toe tot het domein treinbeveiliging en kan ProRail helpen bij de uitdagingen van de toekomst zoals de uitrol van ERTMS, maar zeker ook met projecten rondom de functiehandhaving en functiewijzigingen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers