Nieuw plan voor station Rotterdam Noord

Nieuws

6 december 2019

ProRail gaat van zaterdag 7 december vroeg in de ochtend tot zondag 8 december laat in de avond opnieuw aan het werk op station Rotterdam Noord. Daar doen we een nieuwe poging om damwanden te slaan om een nieuwe lift en nieuwe trap te kunnen bouwen. Enkele weken geleden stuitten wij op een harde laag in de grond, waarop we het graafwerk moesten stilleggen.

Onder een deel van station Rotterdam Noord bleek een oude, houten balkenlaag te liggen. Door nu eerst lange palen door de houten balkenlaag heen de grond in te boren, moeten de problemen met het aanbrengen van de damwanden verholpen zijn.

Race

Het was een race tegen de klok om te zorgen dat we met deze tussenstap door kunnen gaan met de oorspronkelijk planning van de werkzaamheden op station Rotterdam Noord. We moesten samen met de aannemer een nieuw plan maken, dat laten doorrekenen en toetsen aan alle bouw- en veiligheidseisen en daarna zorgen dat alle materialen en mensen op tijd beschikbaar waren. Dat is gelukt. Gelukkig maar, anders had de bouw van de lift en trap een jaar vertraging opgelopen. De aannemer en ProRail zetten alles op alles om dit weekend alle werkzaamheden goed af te ronden zodat we door kunnen.

Gouda

Ook bij Gouda werken we komend weekend hard aan nieuwe voorzieningen. We gaan verder met de voorbereidingen voor de bouw van drie nieuwe fietsenstallingen bij station Gouda. Aan de centrumzijde van het station komen twee nieuwe fietsenstallingen met twee verdiepingen. Aan de oostzijde creëren we ruimte voor circa 1750 fietsen en aan de westzijde voor zo’n 600 fietsen. Daarnaast gaan we verder met de spoorvernieuwing van Gouda. Dit weekend saneren we vijf wissels en passen we sporen 11 en 12 aan.

Alphen – Gouda

Op de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda werken we ook aan het spoor. We zijn dit weekend tussen Boskoop en Waddinxveen bezig met spoorvernieuwing en onderhoud aan een spoorbrug.

Gouda – Rotterdam

Op de spoorlijn tussen Gouda en Rotterdam vernieuwen we dit weekend het spoor tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Check de reisplanner

Door de werkzaamheden bij Gouda en Rotterdam rijden er geen treinen tussen Gouda en Rotterdam / Den Haag. Check de reisplanner van NS voor het beste reisadvies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers