Nominatie team Groot Onderhoud Schiphol voor Spoorprijzen

Nieuws

25 mei 2022

Op donderdag 19 mei heeft de uitreiking van de Nederlandse Spoorprijzen (voorheen Jan van Stappen Spoorprijs) plaatsgevonden. Een nominatie voor deze spoorprijs was voor het team Groot Onderhoud Schiphol (GOS). De eerste prijs en het Jan van Stappenbeeld ging naar het team Formule 1, dat een mooie prestatie leverde in de aanloop naar het evenement op Zandvoort.

Efficiënte aanpak

Het team GOS bestaat uit ProRail, VolkerRail en Strukton Rail (bouwcombinatie SVS). Het team was genomineerd vanwege de vroegtijdige samenwerking met de twee belangrijkste stakeholders Schiphol en NS, en het vroegtijdig betrekken van de aannemer. Onlangs is tevens het eerste uitvoeringscontract afgesloten. Het team was goed vertegenwoordigd tijdens de avond en kwam in de top 5 terecht.

Gebiedsmanager Alf Smolders: “Het project GOS bevatte zoveel werk dat er in twee jaar tijd 96 buitendienststellingen nodig zouden zijn om het werk uit te voeren. Dat is niet wenselijk. Gezien de snelheid waarmee het spoor vernieuwd moet worden, werd het project als onrealistisch gezien. Door het vroegtijdig gebruik maken van de logistieke en uitvoeringskennis van de aannemer en de vervoerders, is het werk nu zo efficiënt mogelijk ingericht en kan het alsnog in een korte tijd uitgevoerd worden. In de toekomst blijven we kritisch kijken naar de uitvoering van het project, zodat we nog meer kunnen verbeteren.”

In de toekomst blijven we kritisch kijken naar de uitvoering van het project, zodat we nog meer kunnen verbeteren.

Alf Smolders gebiedsmanager bij ProRail

Bijzondere prestatie

De Nederlandse Spoorprijzen is een prijs voor medewerkers en teams die een bijzondere prestatie leveren of hebben geleverd aan de kwaliteitsverbetering van de dienstverlening aan de reiziger. De prijs is oorspronkelijk genoemd naar ingenieur Jan van Stappen, die van 1922 tot 1940 bij NS werkte. De prijs wordt sinds 1994 uitgereikt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers