Noodweer zorgt voor uitval in Limburg

Nieuws

29 juni 2021

Door hevige regenval heeft de infrastructuur in Zuid-Limburg schade opgelopen. Daardoor gaan we er vanuit dat er vandaag geen treinen meer kunnen rijden tussen Heerlen en Herzogenrath en tussen Maastricht en Sittard. Lees er meer over in de updates in dit nieuwsbericht.

16:03 uur | 30-06-2021

Naar aanleiding van de hevige regenval in Zuid-Limburg zijn er vragen binnengekomen over wateroverlast en het spoor. We hebben de antwoorden op een rij gezet. 

Bekijk de veelgestelde vragen

14:00 uur | 30-06-2021

Onze aannemer is al de hele dag druk met herstelwerkzaamheden op de trajecten Maastricht - Sittard en Heerlen - Herzogenrath na de hevige regenval van gisteren. We hebben op beide trajecten de schade nu volledig in beeld. Wat betreft Maastricht - Sittard is de verwachting dat er vanaf 18:00 weer treinen kunnen rijden. Van Heerlen -Herzogenrath is de verwachting dat het treinverkeer om 16:00 uur hervat wordt. We adviseren je voorlopig nog een reisplanner te raadplegen voor je vertrekt.

23:55 uur | 29-06-2021

Op beide trajecten ligt nog steeds veel water. Dat zorgt ervoor dat we nog geen goede inspectie kunnen doen en we de schade nog niet in beeld kunnen brengen. Wat we wel kunnen zien is dat de schade op beide trajecten fors is. Daarom is het zeer aannemelijk dat er tot in de loop van de dag geen treinen zullen rijden tussen Heerlen en Herzogenrath (DLD) en tussen Maastricht en Sittard. Deze prognose kan bijgesteld worden op het moment dat de schade wel volledig inzichtelijk gemaakt is. De vervoerders hebben vervangend vervoer geregeld. We adviseren je een reisplanner te checken voor vertrek.

Heerlen – Herzogenrath

Ter hoogte van Eygelshoven is over een lengte van vijftien meter de ballast onder het spoor weggespoeld. Onze aannemer maakt een herstelplan en gaat aan de slag.

Maastricht – Sittard

Ook tussen Maastricht en Sittard is er geen treinverkeer mogelijk. Station Bunde staat onder water waardoor het niet mogelijk is daar treinen te laten rijden. Volgens het KNMI kan er plaatselijk meer dan 50 milliliter regen vallen. In de loop van de avond moeten de buien minder worden.

We gaan er vanuit dat de treindienst vandaag niet meer hervat gaat worden. Vervoerders zetten bussen in. We adviseren je om je reisplanner te checken voor je vertrekt.

Check een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers