Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Omvangrijke werkzaamheden in Amsterdam

Nieuws

8 oktober 2021

ProRail werkt in het weekend van 9 en 10 oktober en het weekend van 6 en 7 november intensief op twee locaties in Amsterdam. Om precies te zijn: rondom Amsterdam Centraal, locatie Dijksgracht, en bij station Amsterdam Sloterdijk. Dit doen we om het groeiende aantal reizigers goed te kunnen blijven bedienen.

Tijdelijke hulpbrug bij de Dijksgracht

ProRail bouwt bij de Dijksgracht een tijdelijke hulpbrug. Deze hulpbrug biedt vanaf mei 2022 toegang tot een bouwterrein waar gebouwd gaat worden aan een vrije kruising. Zo kunnen treinen straks elkaar passeren zonder te wachten. Voor de tijdelijke hulpbrug, ter hoogte van het Inntel hotel, brengen we damwanden aan. Hiervoor worden palen in de spoorbaan getrild.

We werken 52 uur aaneengesloten aan het doorslijpen en opbreken van sporen, het trillen van damwanden en het boren van buispalen. Daarna bouwen we het spoor terug en wordt het op de juiste hoogte gebracht met een zogenoemde stopmachine.

Op maandag 11 oktober rijden de treinen weer vanaf 5.00 uur 's ochtends. De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken.

Vier nieuwe wissels op Sloterdijk

Op station Sloterdijk brengt ProRail vier nieuwe wissels aan. Ook passen we de perrons aan. We gaan een laaggelegen perron 60 meter verschuiven. Dit zorgt voor een betere spreiding van reizigers over het hele perron. En het ontlast de liften en roltrappen richting de hal.

Op het perron plaatsen we zogenoemde keerwanden. Die zijn nodig voor de constructie van het perron. Ook trekken we nieuwe kabels. Aan de kant van de Seineweg passen we diverse bovenleidingen aan.

Gevolgen voor het treinverkeer

In het weekend van 9 en 10 oktober rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort. Ook rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Check een reisplanner voor vertrek

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers