Ondanks Corona aannemer in Arnhem uit de startblokken

Nieuws

23 maart 2020

In het afgelopen weekend reden er minder treinen tussen Arnhem Centraal en Zutphen. Ondanks de situatie met het Coronavirus zette aannemer van Spijker Infrabouw dit weekend in opdracht van ProRail een belangrijke stap in de vernieuwing van station Arnhem Velperpoort. De spoordijk wordt verbreed en opgeknapt, zodat straks de nieuwe perrons aangelegd kunnen worden.

Een nieuwe spoordijk

De aannemer start eerst met de bouw van een grond kerende constructie aan beide kanten van het station. Deze constructie bestaat uit betonnen platen, ook wel betonschorten genoemd. Dit is nodig om de spoordijk waarop de nieuwe perrons komen, te verstevigen. Bij dit werk zet de aannemer een grote kraan en machines in. 

Beter toegankelijk, meer ruimte

Station Arnhem Velperpoort krijgt een flinke opknapbeurt. Er komen nieuwe liften naar de perrons zodat perrons beter toegankelijk worden. Voor iedereen, maar met name voor mensen met een beperkte mobiliteit. En door de trap naar perron 1 te verbreden is er straks meer ruimte voor reizigers, zodat die makkelijker van en naar het perron kunnen komen.

Meer plek om je fiets te stallen

Na de vernieuwing van de spoordijk ontstaat ook ruimte voor nieuwe fietsenrekken. Het station krijgt straks 352 plekken voor fietsen, 20 plekken voor brommers en 44 fietskluizen om je fiets nog veiliger te stallen.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers