Werkzaamheden paasweekend met één dag verlengd

Nieuws

7 april 2020

ProRail verdubbelt het spoor tussen Zwolle en Herfte. Komend weekend, tijdens Pasen, werken we ook door en dan rijden op bepaalde trajecten vanuit Zwolle bussen in plaats van treinen. Door de Corona-crisis kunnen we niet zoals gebruikelijk werken en daarom worden de werkzaamheden met één dag verlengd. Het vervangend busvervoer wordt ook met één dag verlengd.

Doorwerken in moeilijke tijden

Tijdens deze Corona-crisis proberen we zo goed mogelijk alle geplande werkzaamheden te laten doorgaan zodat we geen achterstanden opbouwen. Doordat er wat meer ziekmeldingen zijn dan normaal en een aantal buitenlandse werknemers op dit moment niet naar Nederland mogen reizen, moeten we het werk met wat minder mensen doen. Door de werkzaamheden met 1 dag te verlengen, redden we het wel om alles af te krijgen. We proberen op deze manier de overlast voor de reiziger zo klein mogelijk te houden. De reiziger kan nu 1 dag langer gebruik maken van vervangend vervoer en de werkzaamheden hoeven niet tijdens een ander weekend afgemaakt te worden. 

Gezond blijven tijdens het werk

Samen met de aannemers werken we zo goed en snel mogelijk door, maar het moet veilig gebeuren en de werknemers moeten gezond blijven. Vanwege de Corona-crisis nemen we tijdens het werk speciale maatregelen in acht. Zo houden de spoormonteurs rekening met de richtlijnen van het RIVM om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. 

Een dag langer doorwerken

De werkzaamheden stonden eerst gepland voor 11, 12 en 13 april maar daar komt 14 april nu bij. Dat betekent dat er van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 april in diverse richtingen geen treinen maar bussen rijden. Check voor vertrek de reisplanner.

Van 11 tot en met 14 april rijden geen treinen maar bussen op de volgende trajecten:

  • Zwolle-Olst (NS)
  • Zwolle-Raalte (Blauwnet/Keolis)
  • Zwolle-Dalfsen (Blauwnet/Arriva)
  • Zwolle-Meppel (NS) 

Sporen verdubbelen bij Zwolle

Tussen station Zwolle en de spoorsplitsing bij Herfte verdubbelen we de sporen. Dit stuk is ongeveer 2,5 kilometer lang. Er liggen al twee sporen, straks zijn dat er dus vier. Hierdoor hebben de treinen naar Meppel en Emmen elk een ‘eigen’ spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten. In het Paasweekend bouwen we onder andere aan de nieuwe bovenleiding. 
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers