Ook hitte op het spoor: neem water mee

Nieuws

18 juli 2022

Het is heet weer. ProRail en de vervoerders nemen maatregelen om overlast voor reizigers tegen te gaan, maar we kunnen storingen niet uitsluiten. Daarom ook het advies: neem een flesje water mee de trein in en check vooraf je reisplanner.

Drinkwater

De brandende zon zorgt voor veel hitte. Ook in trein- en spoorsystemen lopen de temperaturen dan flink op. Dat kan tot storingen leiden. Met preventief onderhoud en inspecties proberen we dat te voorkomen. Ook monitoren we als spoorsector onze systemen voortdurend en grijpen zo snel mogelijk in als er problemen optreden.

De hitte kan ook voor ongemak voor reizigers zorgen. Neem daarom water mee als je met de trein reist. Op veel stations zijn watertappunten te vinden. De incidentenbestrijding van ProRail is ook extra uitgerust met (gekoeld) drinkwater om gestrande reizigers snel te kunnen voorzien.

Check vooraf je reisplanner

Vanwege werkzaamheden wordt er op sommige trajecten met een aangepaste dienstregeling gereden. In de reisplanner kun je zien wat dat voor jouw reis betekent. Voor Geldermalsen-Utrecht geldt het advies om het traject tot en met 5 augustus te mijden: we voeren daar belangrijk onderhoudswerk uit waardoor treinen niet kunnen rijden. Door personeelstekort rijden er onvoldoende vervangende bussen.

Raadpleeg reisplanner

Ook heet voor spoorwerkers

De werkzaamheden aan het spoor zelf ondervinden ook overlast van de hitte. Aannemers hebben afspraken (hitte protocollen) om daar maatregelen op te nemen, zoals extra pauzes en het laten afkoelen van materieel.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers