Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Overlast door winterweer #UPDATE

Nieuws

16 december 2018

UPDATE 14.30u: De spoedreparaties in verband met winterweer zijn allemaal klaar. ProRail werkte tot en met begin van de middag hard om wissels die met hinder van sneeuw en ijzel kampten weer operationeel te krijgen.

Onderzoek

Ter voorbereiding op winters weer treft ProRail, samen met NS, diverse maatregelen, zoals het controleren van de wisselverwarmingen (foto), de inzet van extra storingsploegen en anti-icing installaties van treinen. ProRail gaat grondig onderzoek doen waarom de sneeuw van vannacht tot storingen op het spoor heeft geleid, ondanks deze maatregelen.

Bericht van 11.50u (oud):

Vervelend voor treinreizigers, maar ook het spoor heeft sinds vanmorgen last van sneeuw en ijzel. Treinverkeer kon weliswaar grotendeels doorgang vinden, maar tientallen wissels moesten gecontroleerd worden door klaarstaande ploegen met monteurs.

Reizigers op enkele trajecten met name in de omgeving van Amsterdam en het internationale verkeer hebben last van minder of geen treinen. De problemen zijn inmiddels in meerderheid hersteld en treindiensten starten weer op, hoewel de laatste wissels nu onder handen zijn. Check de reisplanner voor de laatste updates en reismogelijkheden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers