Perrons op hoogte in Overveen

Nieuws

4 februari 2022

ProRail werkt van 7 tot en met 10 februari aan het spoor bij station Overveen. Aannemer De Wilde gaat er in opdracht van ProRail ballast bijstorten om het spoor op te hogen. Zo komen de perrons op de juiste hoogte te liggen. Dit is nodig om te voldoen aan de Europese regelgeving en Nederlandse afspraken voor de toegankelijkheid van het spoor.

Europese norm

De Europese norm schrijft voor dat perrons 76 centimeter hoog moeten zijn. Het werk in Overveen valt onder de paraplu van het programma Toegankelijkheid aanpassen perronhoogte (P76) dat daarvoor is ingesteld.

Geen treinverkeer

Vanwege het werk rijden er van maandag 7 februari tot en met vrijdag 10 februari  bussen in plaats van treinen op het traject Haarlem–Zandvoort. Vanwege de aanpassing in de dienstregeling maakt de Intercity die rijdt in de spits tussen Haarlem en Beverwijk een extra stop op de stations Bloemendaal, Santpoort Noord en Zuid en Driehuis. We raden reizigers aan om voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Raadpleeg een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers