PLAY STATION op Amsterdam Sloterdijk

Nieuws

1 juli 2019

Eind juni is de nieuwe kunstmanifestatie PLAY STATION SLOTERDIJK in en rondom station Amsterdam Sloterdijk feestelijk van start gegaan. Tot 3 november zijn nieuwe kunstwerken van zowel jonge als toonaangevende kunstenaars te zien. NS en ProRail werken samen aan aantrekkelijke stations waar reizigers graag verblijven.

Een kunstwerk dat groeit in de tijd

Natacha Mankowski onderwerpt het NS magazijn bij het P+R terrein bij station Amsterdam Sloterdijk aan een ware metamorfose met haar kunstwerk The Square. Het zal de komende acht jaar onderdeel van het station zijn en reizigers en bezoekers blijven verrassen. NS heeft dit, met een bijdrage van ProRail, mogelijk gemaakt.

Kom een kijkje nemen!

In de context van een meerjarig kunstprogramma heeft GET LOST – art projects PLAY STATION SLOTERDIJK 2019 gerealiseerd: een serie tijdelijke en semipermanente kunstwerken - speciaal ontwikkeld in het gebied voor locaties in de openbare ruimte - met een omlijstend publieksprogramma. Meer informatie over de kunstwerken en de betekenis: Play Station Sloterdijk.

De hele zomer worden publieksrondleidingen georganiseerd maar de werken zijn ook individueel te bekijken. Begin november 2019 worden nog twee nieuwe kunstwerken onthuld. Op verschillende locaties rondom station Amsterdam Sloterdijk zijn vanaf 28 juni gratis kranten te verkrijgen met meer informatie over de werken en de deelnemende bedrijven.

Bekijk meer kunst op stations

Op 300 Nederlandse stations is kunst te bewonderen. Zeer recent is de volledige kunstcollectie geïnventariseerd door bureau Spoorbouwmeester. Bekijk het resultaat hier.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers