Project Amersfoort Oost feestelijk afgerond

Nieuws

6 september 2022

Sinds 6 september 2022 prijkt er een plaquette op het perron langs spoor 5 van station Amersfoort Centraal, ter ere van de Europese subsidie die project Amersfoort Oost ontving. Mede met behulp van deze bijdrage vernieuwden we in 2020 en 2021 de oostkant van het station. In 2023 en 2024 is de westkant aan de beurt.

Oost en west

Aan de oostzijde vernieuwden we de spoorinfra tot aan station Schothorst en verlengden we perron 5 van Amersfoort Centraal. Daarnaast zijn er 55 wissels vervangen en is het totaal met 14 wissels teruggebracht. Het spoor en de wissels aan de oostzijde zijn nu klaar voor de toekomst.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor Amersfoort West, de grotere versie van Amersfoort Oost, in volle gang. Binnen het project wordt het emplacement ten westen van het station aangepakt. In totaal vernieuwen we bijna vijf kilometer spoor. Ook saneren we 42 oude wissels en bouwen we er 29 terug. We vernieuwen de beveiliging, de kabels en leidingen. En we vervangen de gaswisselverwarming voor duurzame elektrische wisselverwarming. Daarmee wordt het spoor veiliger, betrouwbaarder en duurzamer.

Meer over project Amersfoort West

Onthulling van de plaquette
Onthulling van de plaquette

Vernieuwing van Amersfoort

De komende jaren gebeurt er nog veel meer op Amersfoort Centraal. Op de projectpagina van Amersfoort zijn alle projecten terug te vinden waar we de komende jaren aan werken. Je kunt ook naar de inloopbijeenkomst komen, die is speciaal voor bewoners van het stationsgebied en vindt plaats op dinsdag 20 september tussen 18:00 en 21:00 uur in de Eenhoorn in Amersfoort.

Europese subsidie

Het project Amersfoort Oost is mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers