Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

ProRail gaat op bezoek bij de buren

Nieuws

27 september 2019

Het is een jaarlijks terugkerend feest: nationale Burendag. ProRail heeft heel veel buren en gaat graag met ze in gesprek. Dus reizen wij op 28 september door het land om ze op vier locaties te ontmoeten.

Bekijk: Wat doet ProRail voor zijn omgeving?

Een goede buur

Omdat wij verantwoordelijk zijn voor het spoorwegnet van Nederland en stations beheren, hebben wij veel meer buren dan anderen. Z'n twee miljoen, schatten wij. Toch weten die buren niet altijd dat wij buren zijn. Daar willen wij verandering in brengen. Als goede buur willen wij graag met ze kennismaken. Burendag is een uitstekende gelegenheid daarvoor.

Op bezoek

Dit jaar verrassen wij onze buren met iets lekkers op vier locaties in het land. Dat zijn plekken waar wij stevig aan het werk zijn of zijn geweest. We gaan met ze in gesprek als normale buren en geven antwoorden op vragen. Waarom werken wij bijvoorbeeld in de nacht? En hoe verbeteren we dan het spoor? Wij zijn zaterdag te vinden in de omgeving van de volgende projectlocaties:

  • Rotterdam, omgeving Ceintuurbaan (vernieuwing station Rotterdam-Noord)
  • Zevenaar - Didam - Wehl (spoorverbetering) 
  • Bunde, omgeving Spoorstraat (nieuwe keerwanden en perrontegels)
  • Amersfoort, omgeving Arnhemseweg - Binckesstraat - Barchman Wuytierslaan (bovenbouwvernieuwing)

Daarnaast is er in Rotterdam tussen 11.00 en 14.00 uur een inloopbijeenkomst voor buren in cafĂ© het Viaduct. Meer informatie over onze activiteiten tijdens Burendag kun je vinden op deze pagina.

Wat is Burendag?

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Op Burendag.nl kunt u zien of het ook in uw buurt feest is op Burendag.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers