ProRail geeft vol gas voor modernisering stations tussen Alphen en Gouda

Nieuws

12 augustus 2019

ProRail en aannemer Van Ooijen werken in augustus en september 23 dagen lang non-stop aan de modernisering van stations tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. ProRail verbetert de toegankelijkheid van de stations, installeert slimme LED-verlichting en voert de R-nethuisstijl in. Voor de gemeente Waddinxveen vernieuwt Van Ooijen ook het voorplein van station Waddinxveen Noord.

Gevolgen voor treinreizigers

Vanaf zaterdag 17 augustus tot en met zondag 8 september stopt de trein niet op station Waddinxveen Noord vanwege een ingrijpende verbouwing van zowel station als voorplein. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject Alphen aan de Rijn - Gouda. NS zet bussen in. In de weekenden van 24 tot en met 26 augustus en van 31 augustus tot en met 1 september werkt ProRail bovendien aan het spoor tussen Leiden en Utrecht.

Meer treinen en nieuwe stations

In 2017 en 2018 hebben ProRail en NS in samenwerking met gemeenten en de provincie Zuid-Holland al forse verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Zo rijden er onder de vlag van R-Net nieuwe FLIRT-treinen, die meer comfort bieden en die bovendien vier keer per uur in beide richtingen rijden. Ook legde ProRail twee nieuwe stations aan: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Modernisering oudere stations

Deze zomer moderniseren we de oudere stations tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Zo krijgen de stations onder meer een R-Net-uitstraling en nemen we maatregelen om de stations duurzamer te maken (onder andere door het aanbrengen van slimme LED-verlichting). Ook verbeteren we de toegankelijkheid en het comfort. Het gaat om de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen. Waddinxveen-Noord wordt volledig vernieuwd.

Check de reisplanner

Voor reizigers en omwonenden brengen de werkzaamheden ongemak met zich mee. Reizigers kunnen via ns.nl zien wat dit betekent voor hun reis.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers