ProRail moderniseert stations tussen Alphen en Gouda

Nieuws

12 augustus 2019

In 2017 en 2018 hebben ProRail en NS in samenwerking met gemeenten en provincie Zuid-Holland forse verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Zo rijden er onder de R-Net-vlag nieuwe FLIRT-treinen, die meer comfort bieden en die bovendien vier keer per uur in beide richtingen rijden. Ook legde ProRail twee nieuwe stations aan: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel. Van zaterdag 23 augustus tot en met zondag 8 september werken ProRail, aannemer Van Ooijen en gemeente Zuidplas aan modernisering en verbetering van de bestaande stations op dit traject.

Vanaf zaterdag 17 augustus tot en met zondag 8 september stopt de trein niet op station Waddinxveen Noord vanwege een ingrijpende verbouwing van zowel station als voorplein. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject. NS zet bussen in.

Meer treinen en nieuwe stations

In 2017 en 2018 hebben ProRail en NS in samenwerking met gemeenten en provincie Zuid-Holland forse verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Zo rijden er onder de R-Net-vlag  nieuwe FLIRT-treinen, die meer comfort bieden en die bovendien vier keer per uur in beide richtingen rijden. Ook legde ProRail twee nieuwe stations aan: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Modernisering bestaande stations

Deze zomer zijn de bestaande stations aan de beurt voor modernisering. Zo krijgen de stations onder meer een R-Net-uitstraling, nemen we maatregelen om de stations duurzamer te maken en verbeteren we de toegankelijkheid en het comfort. Het gaat om de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen. Waddinxveen-Noord wordt volledig vernieuwd.

Waddinxveen Noord

Zo krijgt het nieuwe perrons, nieuw meubilair, komt het op de juiste hoogte zodat mensen met een beperking er in de toekomst zelfstandig kunnen in- en uitstappen en krijgt het station slimme LED-verlichting. Ook werkt de gemeente aan het voorplein van Waddinxveen Noord. Om al dat werk af te krijgen nemen we dit station langer buiten gebruik dan de andere. Reizigers zullen 23 dagen lang – van zaterdag 17 augustus tot maandag 9 september vroeg in de ochtend - gebruik moeten maken van de naburige stations Waddinxveen en Boskoop Snijdelwijk.

Alphen aan den Rijn

Op station Alphen aan den Rijn vervangen we het perronmeubilair, verlichting en omroepinstallatie. Door slimme LED-verlichting met bewegingssensoren te gebruiken, nemen we ook hinderlijke verlichting weg voor mens en dier. Zo wordt de verlichting op de perrons automatisch gedimd als er langere tijd niemand op de perrons is.

Boskoop

ProRail laat op station Boskoop de perrons op de juiste hoogte brengen, zodat reizigers gelijkvloers de trein in en uit kunnen. Zo zorgen we ervoor dat de trein in de toekomst ook voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk is. <link> Ook komen er nieuwe verlichting, bestrating, en wachthokjes (abri’s), en maken we de hellingbaan minder stijl.

Groene Hart

Treinreizigers die Alphen aan den Rijn niet als eindbestemming hebben moeten in het weekend van 24 tot en met 26 augustus ook rekening houden met extra reistijd. Dat weekend werkt ProRail aan de baanstabiliteit tussen Leiden en Woerden. We brengen daar het spoorbed op hoogte om verzakkingen te voorkomen. Datzelfde gaan we een week later, in het weekend van 31 augustus tot en met 1 september, doen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. 

Check de reisplanner

Voor reizigers en omwonenden brengen de werkzaamheden ongemak met zich mee. Reizigers kunnen via ns.nl zien wat dit betekent voor hun reis.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers