ProRail genomineerd als overheidsorganisatie van het jaar

ProRail staat op de longlist van de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019. Met een uitgebreide inhoudelijke inzending en Planet ProRail, een op Planet Earth geïnspireerde ‘documentaire’, hopen wij kans te maken op de winst.

Planet ProRail | Inzending overheidsorganisatie van het jaar

In de film is het ProRail van vandaag te zien: een trotse organisatie met een duidelijk profiel waarin ruimte is voor vernieuwing en out-of-the-box-ideeën. Er wordt meer samengewerkt met de omgeving. Zowel de hinder bij bouwprojecten als de mooie opbrengsten worden beter over het voetlicht gebracht. Ook kan iedereen op een digitaal dashboard zien hoe de actuele prestaties van het spoor zijn. De maatschappelijke rol van ProRail komt duidelijk in beeld. Rode draad in de film is het enthousiasme van de bewoners van de biotoop ProRail, waarin de diversiteit het verschil maakt. Dat geldt in de eigen organisatie, in de samenleving en in het milieu.

Overheidsorganisatie?

Maar, horen we sommige mensen denken, ProRail is toch geen overheidsorganisatie? Toch wel, want de jury hanteert de definitie dat iedere organisatie die een publieke functie heeft en hoofdzakelijk met publiek geld wordt gefinancierd mee kan doen. Dat is bij ProRail het geval. Wij worden hoofdzakelijk gefinancierd met publiek geld via het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dus toen wij werden genomineerd, besloten wij een kans te wagen. Deze overheidsawards zijn immers een mooie gelegenheid om onze betere prestaties en veranderingen onder de aandacht te brengen.

Kijk voor meer informatie over deze verkiezing op Overheidsawards.nl.

Gepubliceerd op