ProRail sluit overweg 't Haantje in Rijswijk

Nieuws

15 april 2021

Overweg ’t Haantje in Rijswijk is na bijna 174 jaar niet langer meer in gebruik. ProRail en de spooraannemer sloten de overweg in de vroege ochtend van donderdag 15 april. Aanleiding is de verdubbeling van het spoor tussen Rijswijk en Delft Campus. ProRail werkt aan een alternatief: een nieuwe spooronderdoorgang, die bijna klaar is en eind juli open gaat.

Meer treinen

We verdubbelen het spoor tussen Rijswijk en Delft Campus, omdat ieder jaar steeds meer mensen met de trein reizen. Die groei zet de komende jaren door. Dat doen we binnen het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Op de grens tussen Rijswijk en Delft liggen straks vier sporen. Om die reden sluiten we de overweg 't Haantje na 174 jaar af.

De overweg is goed beveiligd, maar er is altijd een risico - hoe klein ook - op ongelukken. Overwegen kunnen bovendien storingen veroorzaken voor trein- en wegverkeer. Daarom ziet ProRail het liefst alle overwegen in Nederland op termijn verdwijnen. De meest veilige overweg is immers géén overweg.

  • Overweg 't Haantje op de grens van Rijswijk en Delft
    Overweg 't Haantje op de grens van Rijswijk en Delft
  • De overweg wordt afgesloten
    De overweg wordt afgesloten
  • De onderdoorgang RijswijkBuiten gaat eind juli open
    De onderdoorgang RijswijkBuiten gaat eind juli open

Spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Samen met Strukton werken we aan deze nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten. Die vormt zometeen een veilige verbinding tussen de twee woonwijken Parkrijk en Pasgeld. In de onderdoorgang komt aan één kant van de weg een afgescheiden fiets- en voetpad.

Twee vides in het dak van de onderdoorgang zorgen voor daglicht. De nieuwe onderdoorgang is drie maanden later klaar dan voorzien, omdat we vertraging opliepen bij het verkrijgen van een stuk grond. Eind juli gaat de onderdoorgang open.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over dit project. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers