Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Ton Bierbooms en Rinus Rubrech op de radio

Nieuws

1 december 2021

Projectmanager Ton Bierbooms van ProRail en Rinus Rubrech van de klankbordgroep Spoor waren op 27 november te gast in het programma Blikveld bij de lokale omroep NOVO3 in Vught. De twee spraken elkaar over de voortgang van het bouwproject.

Beroepsprocedure

Op dit moment loopt er een beroepsprocedure van het Tracébesluit PHS Meteren - Boxtel bij de Raad van State. In de tussentijd kan ProRail al wel doorgaan met de voorbereidingen van de werkzaamheden. Ton Bierbooms vertelde dat er grondonderzoek plaatsvindt en dat op termijn ook de riolering wordt verlegd. Ook vertelde hij dat ProRail inmiddels alle woningen heeft aangekocht die tijdens de bouw niet bereikbaar zijn.

Als de bouw begint, is de eerste bouwstap de aanleg van het tijdelijk spoor aan de westzijde en een tijdelijk station bij sportcentrum Laco. Vooruitlopend daarop worden allerlei kabels, leidingen en rioleringen verlegd en aangepast.

Rinus Rubrech vertegenwoordigde als lid van de Klankbordgroep zaterdag de omwonenden van het project. Daarnaast is hij bestuurslid van de belangenvereniging Samen voor Vught. De klankbordgroep wordt gevormd door omwonenden langs het spoor. Rinus vertelde dat de klankbordgroep intensief contact heeft ProRail en dat zij ook adviseren over wat belangrijk is voor de bewoners in Vught. Hij benadrukte dat er enorm veel bereikt is door de inzet van de klankbordgroep. Het is nu belangrijk om vooruit te kijken en er onder meer voor te zorgen dat de hinder tijdens de bouw zoveel mogelijk binnen de perken blijft.

Contact

Wil je als bewoner van het gebied contact op nemen met de Klankbordgroep dan kan dat via deze link.

Beluister het radio-interview

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers