Reizigers gezocht voor eerste testrit in automatisch bestuurde trein

Nieuws

29 januari 2020

Hoe beleeft een reiziger een rit in een automatisch bestuurde trein? Dat testen we in februari voor de allereerste keer. En jij kunt meerijden!

De automatisch bestuurde trein, ook wel Automatic Train Operation (ATO) genoemd, reed al een aantal testritten zonder reizigers. Nu willen we onderzoeken hoe reizigers het rijden onder ATO ervaren. Wat merken reizigers er bijvoorbeeld van als een automatisch bestuurde trein optrekt en remt?

Rijd mee!

Jij krijgt de unieke mogelijkheid om als eerste in Nederland mee te rijden met een automatisch bestuurde trein. Bovendien krijgen alle deelnemers een bon van bol.com ter waarde van €25 en een dagkaart van Arriva.

De ritten vinden plaats op donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 februari tussen 20.00 en 24.00 uur. Per testrit is er plek voor vijftig reizigers, dus wees er snel bij. De ATO-trein vertrekt van station Groningen en rijdt twee maal naar station Buitenpost en weer terug. De afgelopen maanden voerden we op dit traject al diverse ATO-testen uit zonder reizigers.

Aanmelden

De testritten zijn bewust in de avond. Dan rijden er minder reguliere treinen en is er dus meer ruimte op het spoor. Wil jij graag een van de eerste personen zijn die meerijdt? Meld je aan via de website van Arriva.

ProRail voert deze testritten uit in samenwerking met vervoerder Arriva, de provincie Groningen en Stadler. Stadler is als partner verantwoordelijk voor de ATO-techniek. Meer weten over ATO? Lees hier verder.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers