Sail to the COP met Eva

Nieuws

3 oktober 2019

ProRail vindt duurzame mobiliteit belangrijk. Daarom is 'onze' Eva Dijkema, beleidsadviseur innovatie, samen met een internationale groep jonge changemakers per zeilboot vertrokken naar de VN Klimaatconferentie. Tijdens de reis naar de COP25 in Chili buigen de opvarenden van Sail to the COP zich over een klimaatbestendige toekomst van transport.

Bekijk: Sail to the COP met Eva. Volg haar avontuur over zee naar de VN Klimaattop in Chili

Waarom Sail to the COP

Tijdens de conferentie in Chili en de zeilreis willen de deelnemers van Sail to the COP hun bezorgdheid uiten over de negatieve impact van vliegreizen op onze planeet. De zeilreis maakt deel uit van een overkoepelende campagne voor beleidsverandering op zowel nationaal en internationaal niveau. Het doel is om te laten zien dat het gemakkelijker, goedkoper en aantrekkelijker kan zijn om duurzame reisopties te kiezen, zoals met de trein, bus en fiets. 

Wereldleiders en Greta Thunberg

De heenreis duurt – inclusief korte stops in Casablanca, Tenerife, Kaapverdië, Recife en Rio de Janeiro - zes tot acht weken. De klimaattop start vervolgens op 2 december. Eva hoopt dat de groep tijdens de conferentie de kans krijgt om de zaal toe te spreken. Al is het maar een minuut. Ook staat een ontmoeting met de jonge klimaatactivist Greta Thunberg op het programma. 

Varende denktank

Onderweg gebruiken opvarenden de tijd om zich te storten op verschillende casussen, formuleren een visie en stellen een maatregelenpakket op. “Het is zeker geen verloren tijd; het is juist extra waardevolle tijd waarin we met deze diverse groep mensen uit heel Europa nadenken over het thema.” aldus Eva. “Ik vind het best spannend en heftig dat ik zo lang weg ga zijn, maar het wordt een fantastisch avontuur. Ik ga er zeker geen spijt van krijgen dat ik dit gedaan heb!”.

Reisdagboek

Wil je Eva volgen tijdens haar reis naar Chili? Dat kan! Via ProRail.nl/Eva post zij onderweg colums en volg haar via Instagram @sailtothecop_eva

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers