Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoor Dordrecht gaat van het gas af

Nieuws

24 augustus 2020

ProRail heeft de afgelopen maanden bij zo’n twintig wissels de wisselverwarming omgebouwd van gas naar elektrisch. Het gaat om ongeveer de helft van de wissels rondom station Dordrecht. De andere helft volgt later.

Beter voor het milieu

Elektrische wisselverwarming is veel beter voor het milieu. Hoewel ProRail groen gas gebruikt, ontsnapt bij gasverbranding veel methaan, wat erg schadelijk is voor het milieu. Door (groene) stroom te verbruiken kunnen we veel van die uitstoot voorkomen. Daarom vervangen wij door het hele land geregeld gasgestookte wisselverwarming voor de elektrische variant.

Lees verder onder de foto's.

(De wissels bij Dordrecht gaan van het gas af en worden elektrisch)

(De wissels bij Dordrecht gaan van het gas af en worden elektrisch)

(De wissels bij Dordrecht gaan van het gas af en worden elektrisch)

Vorige week is bij station Dordrecht een belangrijke stap gezet met het omzetten van de wisselverwarming van gas naar elektrisch.  

Reguliere dienstregeling weer opgestart

In Dordrecht werd een groot deel van dat werk vorige week uitgevoerd. Aannemer Dura Vermeer verving tussen maandag 17 en zondag 23 augustus veertien wissels op het spoor tussen Zwijndrecht en Lage Zwaluwe. Maandagochtend 24 augustus is het treinverkeer weer volgens de reguliere dienstregeling opgestart.

De wissels bij Dordrecht gaan van het gas af en worden elektrisch
De wissels bij Dordrecht gaan van het gas af en worden elektrisch

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers