Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorviaduct krijgt kunstwerk dankzij de 13-jarige Mare

Nieuws

9 oktober 2020

'Ik wil graag een mooie, kleurrijke entree voor ons dorp in plaats van dat lelijke spoorviaduct.' Dat schreef de 13-jarige Mare van Leest uit Voerendaal anderhalf jaar geleden in een brief aan haar burgemeester Wil Houben. Toen ProRail aankondigde het viaduct dit jaar te renoveren, vroeg de gemeente aan regiodirecteur Wendy de Wild of ProRail wilde helpen om de wens van Mare alsnog te laten uitkomen. Aldus werd besloten een professionele kunstenaar in te huren voor het maken van een prachtig kunstwerk.

Volledig gerenoveerd

Die kunstenaar werd Martin Plag. Maar hij mocht pas aan de slag nadat het bedrijf Technobeton in opdracht van ProRail het viaduct volledig had gerenoveerd. Goed onderhoud is noodzakelijk om de levensduur van onze infra te vergroten en draagt bij aan veilig en betrouwbaar treinverkeer. Toen het viaduct er weer uit zag als nieuw, mocht Martin aan de slag met zijn schilderskwast. Hij koos voor een natuurschildering passend bij het landschap en Voerendaal. De 13-jarige Mare is er super blij mee! Wie Voerendaal nu binnenrijdt heeft een prachtige entree.

Dankzij Mare hebben we de wereld weer een beetje mooier gemaakt.

Wendy de Wild regiodirecteur bij ProRail

Prettige leefwereld

Regiodirecteur Wendy de Wild: “Dankzij de vraag van Mare hebben we de wereld weer een beetje mooier gemaakt. Dat het kunstwerk vanuit de trein niet zichtbaar is, mag voor ons de pret niet drukken. ProRail hecht belang aan haar omgeving. Daarom ondersteunen we graag maatregelen die bijdragen aan een veilige en prettige leefwereld voor mens en dier rond het spoor.”

Bekijk hier ook de video van de gemeente Voerendaal.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers