Spoorviaduct krijgt kunstwerk dankzij de 13-jarige Mare

'Ik wil graag een mooie, kleurrijke entree voor ons dorp in plaats van dat lelijke spoorviaduct.' Dat schreef de 13-jarige Mare van Leest uit Voerendaal anderhalf jaar geleden in een brief aan haar burgemeester Wil Houben. Toen ProRail aankondigde het viaduct dit jaar te renoveren, vroeg de gemeente aan regiodirecteur Wendy de Wild of ProRail wilde helpen om de wens van Mare alsnog te laten uitkomen. Aldus werd besloten een professionele kunstenaar in te huren voor het maken van een prachtig kunstwerk.

Die kunstenaar werd Martin Plag. Maar hij mocht pas aan de slag nadat het bedrijf Technobeton in opdracht van ProRail het viaduct volledig had gerenoveerd. Goed onderhoud is noodzakelijk om de levensduur van onze infra te vergroten en draagt bij aan veilig en betrouwbaar treinverkeer. Toen het viaduct er weer uit zag als nieuw, mocht Martin aan de slag met zijn schilderskwast. Hij koos voor een natuurschildering passend bij het landschap en Voerendaal. De 13-jarige Mare is er super blij mee! Wie Voerendaal nu binnenrijdt heeft een prachtige entree. 

Kunstenaar Martin Plag
 
Regiodirecteur Wendy de Wild: “Dankzij de vraag van Mare hebben we de wereld weer een beetje mooier gemaakt. Dat het kunstwerk vanuit de trein niet zichtbaar is, mag voor ons de pret niet drukken. ProRail hecht belang aan haar omgeving. Daarom ondersteunen we graag maatregelen die bijdragen aan een veilige en prettige leefwereld voor mens en dier rond het spoor.”  

Bekijk hier ook de video van de gemeente Voerendaal.  

Gepubliceerd op