Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Start werkzaamheden fietstunnel Zwolle

Nieuws

22 maart 2022

Medio maart 2022 start aannemer Dura Vermeer met de aanleg van een fietstunnel aan de Hessenweg. De nieuwe tunnel zorgt voor meer veiligheid voor zowel fiets- als treinverkeer en biedt een veilige fietsroute tussen Zwolle en Ommen. Dura Vermeer en ProRail voeren dit project uit in opdracht van de provincie Overijssel.

Een nieuwe tunnel

In de huidige situatie kruist de Hessenweg de spoorlijn Zwolle-Meppel met een spoorwegovergang en rijdt het autoverkeer over het nieuwe tracé van de N340. De overgang verdwijnt en op die plek legt aannemer Dura Vermeer een tunnel aan. Deze wordt voorgebouwd op een bouwlocatie in de buurt van de Hessenweg.

De overweg aan de Hessenweg wordt op dinsdag 22 maart afgesloten voor al het verkeer. Vanaf dat moment geldt voor fietsers een omleidingsroute, die gedeeltelijk langs het nieuwe tracé van de N340 loopt. Aannemer Dura Vermeer start met de voorbouw van de tunnelmoot. De tunnel wordt in het najaar van 2022 ingeschoven. Naar verwachting kunnen fietsers in de zomer van 2023 gebruik maken van de tunnel.

Project Vechtdal Verbinding

Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de N340, N48 en N377 heeft de provincie Overijssel een pakket aan maatregelen ontwikkeld. Een groot deel van deze maatregelen is inmiddels uitgevoerd of wordt uitgevoerd door de Vechtdal Verbinding. Een van de andere onderdelen van dit pakket aan maatregelen is de aanleg van een fietstunnel in de bestaande (oude) Hessenweg.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers