Station Rheden en Velp krijgen kwaliteitsimpuls

Nieuws

12 oktober 2023

Zeven dagen lang werkt ProRail aan de stations van Rheden en Velp. Beide stations worden verbeterd zodat reizigers straks profiteren van een gelijkvloerse in- en uitstapmogelijkheid. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer, want dat is daardoor van maandag 23 tot en met zondag 29 oktober tussen Arnhem Velperpoort en Dieren gestremd. NS zet bussen in.

Gelijkvloerse perrons

In 2022 heeft aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos in opdracht van ProRail de hoogte van de bestrating op perron 2 van station Velp aangepast zodat het perron op gelijke hoogte kwam met de vloer van de treinen. Dat maakt instappen makkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Maandag 23 oktober start de aannemer met de aanpassing van de bestrating op perron 1 van station Velp.

Vanaf woensdag 25 oktober om 01:00 uur start de aannemer met de perronbestrating op station Rheden. Het gehele werk in Velp en Rheden duurt tot maandagochtend 30 oktober. Naast de perronbestrating vernieuwt de aannemer ook de keerwanden en vervangt hij perronmeubilair zoals bankjes en prullenbakken.

Stremming overwegen

Tijdens de werkzaamheden sluit de aannemer enkele overwegen af en zal het wegverkeer tijdelijk worden omgeleid, namelijk:

  • de overweg in de Stationsstraat in Velp van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober
  • de (overweg in de) Groenestraat in Rheden van woensdag 25 oktober 07:00 uur tot maandag 30 oktober 04:00 uur. Voor de bewoners aan de Doctor Langemeijerweg en de Parallelweg zullen er verkeersregelaars staan, zodat zij onder begeleiding hun huizen en opritten kunnen bereiken.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Wilt u reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op ns.nl. Of raadpleeg de NS-app voor een reisadvies op maat, of telefonisch via 088 6721290.

Check de reisplanner

Toegankelijkheid

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. Daarom werkt ProRail hard aan een treinreis zonder obstakels. Wilt u meer weten over wat we doen om stations goed toegankelijk te maken? 

Kijk dan hier:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers