Station Zwolle Stadshagen geopend

Nieuws

16 december 2019

Het nieuwe station Zwolle Stadshagen is sinds zondag 15 december in gebruik. Daarmee heeft de Kamperlijn er bij Zwolle een langverwacht station bij. Goed nieuws voor de reizigers!

Uitdeelactie in de ochtendspits

Om het bijzondere moment te onderstrepen, stonden maandagmorgen in de eerste ochtendspits op het station de betrokken bestuurders klaar. Ze verwelkomden de reizigers onder andere met 'spoorkoekjes'. Regiodirecteur van ProRail Doroth√© Wennekendonk: "We zijn allemaal blij dat het nu zover is. We kampten met forse tegenvallers maar die hebben we gezamenlijk met vervoerder, provincie en gemeenten overwonnen."

Kamperlijn geheel vernieuwd

Want met aanpassingen, uitgebreide praktijktesten en slimme keuzes is het gelukt: het op de lijn toegevoegde station is nu ook in gebruik. Regiodirecteur Wennekendonk: "We hopen dat reizigers nog vele jaren profiteren van de treinverbinding van en naar Stadshagen. En natuurlijk van de gehele, vernieuwde Kamperlijn die hiermee is ge√ęlektrificeerd en met een extra station is opgeleverd."

Voor alle informatie over de vernieuwing van de Kamperlijn en het persbericht over de opening van het station Zwolle Stadshagen: https://www.prorail.nl/projecten/zwollekampen  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers