Stormachtige maandag

Nieuws

Gepubliceerd op 30 januari 2022

Maandag 31 januari wordt er storm verwacht, met het zwaartepunt in het noordwesten van het land. Deze weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor weg-, lucht-, en spoorverkeer. De kans bestaat dat bomen of takken op spoor en bovenleiding waaien. We nemen daarom voorbereidende maatregelen.

Maatregelen

De grootste overlast verwachten we in Noord-Holland. Om reizigers een betrouwbare en veilige reis te bieden, rijdt NS op het traject Den Helder-Zaandam in plaats van 4 intercity’s per uur, 2 intercity’s per uur vanaf aanvang treindienst tot 15.00 uur ’s middags. Zo ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. ProRail houdt storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand, zodat we als het nodig is zo snel mogelijk kunnen handelen. 

Check je reisplanner

Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelenmaatregelen kunnen treinen uitvallen of vertraging ontstaan. Vervoerders en ProRail werken er hard aan om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen, maar houd voor actuele reisinformatie je reisplanner van je vervoerder in de gaten.

Check reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers