Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer Betuweroute komend weekend omgeleid

Nieuws

29 september 2017

Aanstaand weekend wordt er weer gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Zevenaar en Oberhausen. De werkzaamheden duren tot en met zondag. Gedurende deze dagen is de Betuweroute niet beschikbaar en wordt het goederenvervoer omgeleid via de Brabantroute en via de route in Oost-Nederland. Aansluitend vindt er tot en met zondag 8 oktober een enkelsporige buitendienststelling van een week plaats.

Voor de bouw van een derde spoor tussen Zevenaar en Oberhausen moet het treinverkeer op de Betuweroute soms worden omgeleid. Aanstaand weekend is zo’n moment. Goederentrenen kunnen dan vanwege de werkzaamheden geen gebruik maken van de grensovergang bij Zevenaar. De werkzaamheden bestaan dit weekend onder meer uit kabel- en leidingwerk en het aanpassen van een aantal overwegen.

Omleidingen

Vanwege de werkzaamheden worden goederentreinen omgeleid via de Brabantroute, en – in mindere mate – via het spoor in Oost-Nederland via Deventer en Oldenzaal. Het gaat dit jaar om een aantal weekenden waarin de Betuweroute helemaal niet beschikbaar is en zeven werkweken waarin er maar één spoor beschikbaar is. Een overzicht van deze periodes vindt u hier: https://www.prorail.nl/sites/default/files/overzichtskalender_em-ob_2017_v3_0.pdf

Wat merkt u ervan?

Tijdens de omleidingsperiodes krijgen mensen in de omgeving van de omleidingsroutes mogelijk met meer geluid en trillingen te maken. We stimuleren altijd vervoerders om zo veel mogelijk stille treinen te gebruiken. Ook sturen we erop dat de wettelijke normen voor geluid niet worden overschreden. Bij de overwegen houden we rekening met de doorstroom van het verkeer. Treinen met gevaarlijke stoffen blijven –indien mogelijk - zoveel mogelijk gebruik maken van de Betuweroute.

Derde Spoor Duitsland

Begin dit jaar werd in Duitsland officieel het startsein gegeven voor de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. De spooruitbreiding is een belangrijke verbetering van de internationale goederencorridor Rotterdam – Genua. Het betekent dat er in de toekomst meer treinen van de Betuweroute gebruik kunnen maken. De bouw van het 73 kilometer lange spoor gaat dwars door een grote steden heen en zal nog vele jaren in beslag nemen. Door de aanleg van het derde spoor kunnen vervoerders in de toekomst meer goederentreinen inzetten op de Europese corridors voor het goederenvervoer.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers