Ruim twee weken werkzaamheden in Amersfoort Bokkeduinen

Nieuws

7 juli 2022

Vanaf vrijdag 8 juli werken we ruim twee weken aan het spoor op emplacement Bokkeduinen. Swietelsky Rail voert de werkzaamheden voor ProRail uit.

Wat gaan we doen?

We gaan spoor, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en wissels vernieuwen. Ook vervangen we de stootjukken aan het begin en eind van het emplacement. We werken zowel overdag als ’s nachts.

Het bouwverkeer rijdt via de N221 (Barchman Wuytierslaan) en de Soesterweg richting het emplacement Bokkeduinen. Bij de overweg aan de Barchman Wuytierslaan worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. Op braakliggend terrein bij de Middelhoefseweg plaatsen we een bouwlocatie. Dit is bedoeld voor onze medewerkers en voor opslag van materiaal.

Kaart met daarop de werkzaamheden en bouwroutes in Amersfoort
De werkzaamheden en bouwroutes in Amersfoort

Wat merken bewoners van de werkzaamheden?

Wie dicht bij het spoor woont, kan last hebben van de werkzaamheden. Denk aan geluid en/of verlichting. Op de bouwroutes rijdt meer bouwverkeer dan normaal; zoals kiepauto’s, vrachtwagens met opleggers en ander groot materieel.

Er wordt in korte tijd veel werk verricht op verschillende plekken. We begrijpen dat dit voor bewoners vervelend en hinderlijk kan zijn. Daar houden onze mensen zoveel mogelijk rekening mee. Dat doen we door de werkzaamheden goed te plannen en uiteraard zorgvuldig uit te voeren. Ook rijdt het bouwverkeer zo veel mogelijk over hoofdwegen om de woonwijken te vermijden.

Meer spoorwerk in Amersfoort

De komende jaren werken we op nog meer plekken aan het spoor bij Amersfoort. Om dit inzichtelijk te maken, hebben we een projectpagina gemaakt met een interactieve kaart. Daarop is te zien wat we doen, waar we werken en in welke periode. Kijk op de projectpagina voor meer informatie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers