Update 13:00 uur: Treinverkeer in grote delen van het land stilgelegd

Nieuws

18 januari 2018

Momenteel raast er een zeer zware storm met windstoten van orkaankracht over ons land. Het KNMI heeft weeralarm code rood afgegeven. Omdat er veiligheidsrisico's ontstaan door bijvoorbeeld omwaaiende bomen en rondvliegend materiaal, is besloten het treinverkeer in grote delen van het land stil te leggen.

Veel schade

De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor reizigers en medewerkers.

Extra storingsploegen en hulplocomotieven

ProRail houdt extra storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op te lossen als de storm in kracht is afgenomen. 

Ook na de storm tijd nodig voor herstel en opstarten treindienst

ProRail en NS houden de situatie nauwlettend in de gaten. Het is nu echter onmogelijk om aan te geven wanneer welke treinen weer zullen rijden. Er wordt hard gewerkt om, zodra de weerssituatie dit toelaat, het treinverkeer weer veilig op te kunnen starten. Dit kan enige tijd duren. Treinen staan dan namelijk niet op de juiste plek en ook moet de schade die de storm heeft veroorzaakt eerst worden opgelost.

Check de reisplanner

Wij raden reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner van jouw vervoerder te raadplegen en vooral in de spits rekening te houden met extra drukte en een langere reistijd. NS adviseert reizigers de berichtgeving op NS.nl goed in de gaten te houden. De informatie in deze reisplanner is op dit moment niet up to date. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers