Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Update: Duitse trein botst op omge­waaide boom in Enschede

Nieuws

14 maart 2019

Bij een botsing met een omgewaaide boom is woensdagavond in Enschede een Duitse trein met de voorste wielen uit de rails gelopen. Niemand raakte gewond. De trein is herspoord en vertrokken. Vandaag voert de aannemer van ProRail een spoedreparatie uit. Morgen rijden er weer treinen.

Laatste update: vrijdag weer treinen

Er is hard gewerkt aan herstel van de sporen. Vanavond zal daar de laatste hand aan gelegd worden en morgen kunnen treinen weer rijden. Einde berichtgeving.

Vierde update: donderdag 11:55 uur

Een kraan is aangevoerd, evenals vervangende dwarsliggers. Met deze kraan kunnen we op het spoor rijden en de werkzaamheden uitvoeren. De eerste dwarsliggers zijn vervangen en onder het spoor aangebracht. 

Kraan voor werkzaamheden is ter plaatse en vervangen dwarsliggers gestart.
Kraan voor werkzaamheden is ter plaatse en vervangen dwarsliggers gestart.

Derde update: donderdag 10:30 uur

De trein is inmiddels weer op het spoor gezet en op eigen kracht richting Duitsland vertrokken. De schade aan het spoor is groot: we moeten 120 dwarsliggers uitnemen, aanvoeren en vernieuwen. Daarna kunnen we sporen en ballast (spoorgrind) helemaal op orde brengen. De verwachting is dat we hier de hele dag nog aan werken en we morgen weer treinen kunnen rijden. Check je reisplanner!

De omgevallen boom ligt aan de kant en sporen worden hersteld.
De omgevallen boom ligt aan de kant en sporen worden hersteld.

 

Tweede update: donderdag 6:45 uur

De voorbereidingen voor het hersporen van de ongevalstrein zijn afgerond. Door de positie van de trein duurde dit langer dan verwacht. De kraan kon niet dicht genoeg bij de trein komen. Het hersporen en wegslepen van de trein en herstel van de sporen duurt vermoedelijk nog de hele dag. Incidentenbestrijders van ProRail werken op dit moment hard aan het hersporen en het klaarmaken van de beschadigde trein, zodat die kan worden weggesleept. Vervoerder DB Regio zet vervangend busvervoer in voor de reizigers.

Eerste update: woensdag 23:45 uur

Bij een botsing met een omgewaaide boom is woensdagavond in Enschede een Duitse trein met de voorste wielen uit de rails gelopen. Niemand raakte gewond. De 35 gestrande reizigers zijn met een bus naar station Enschede gebracht. De treinen op het traject Enschede-Gronau zullen donderdagochtend naar alle waarschijnlijkheid nog niet rijden. Incidentenbestrijders van ProRail gaan de beschadigde trein van vervoerder DBRegio woensdagnacht hersporen met een speciale kraan. Daarna moet het voorste draaistel (de wielen) tijdelijk worden hersteld, waarna de trein wordt weggesleept. Pas als de beschadigde trein weg is, kan eventuele schade aan de sporen worden hersteld. We komen met een update zodra we meer weten.

Meer informatie

Wil je meer lezen over de herstelwerkzaamheden? Dat kan op de Facebookpagina van ProRail. 


 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers