Veel interesse in zomerwerkzaamheden

Nieuws

Gepubliceerd op 5 juli 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:41 uur

Donderdagavond 4 juli was het druk in Brasserie De Leyhoeve in Groningen. Zo’n 130 geïnteresseerden bezochten de informatieavond die Groningen Spoorzone en Aanpak Ring Zuid samen organiseerden over de komende zomerwerkzaamheden.

De bijeenkomst stond in het teken van de werkzaamheden die zowel aannemer Strukton (Groningen Spoorzone) als Combinatie Herepoort (Helperzoomtunnel/Aanpak Ring Zuid) uit gaan voeren in de periode van 31 juli t/m 8 augustus. Ruim 130 bezoekers liepen langs de informatiepanelen van Groningen Spoorzone, gingen in gesprek met medewerkers van ProRail en Strukton en luisterden naar de presentatie over de bouwactiviteiten aan de Helperzoomtunnel. 

Dag en nacht werkzaamheden

Deze zomer starten de werkzaamheden aan de uitbreiding van station Groningen Europapark en de voorbereidingen voor de bouw van het vierde spoor tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein ‘De Vork’ in Haren. Daarnaast gaat Aanpak Ring Zuid de Helperzoomtunnel onder het spoor schuiven. Van 31 juli t/m 8 augustus wordt er dag en nacht gewerkt.
Kon u er dinsdag 4 juli niet bij zijn? U kunt de informatiepanelen van die avond hier terugvinden. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Wat is ERTMS?

Treinen veilig en sneller laten rijden, ook de grens over. Dat is wat we doen met de invoering van ERTMS. Bekijk de nieuwe video hierover.

Bekijk de video

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers