Veel weekendwerk rondom Leiden

ProRail werkt de komende maanden geregeld aan het spoor rondom Leiden. Het gaat om noodzakelijke werkzaamheden om het spoor betrouwbaar en veilig te houden. Treinreizigers die door station Leiden komen, kunnen daarom maar beter extra goed op de reisplanner letten en rekening houden met langere reistijden, drukkere treinen, omreisroutes en alternatief vervoer.
3-weekse spoorvernieuwing bij Leiden, 24 maart - 15 april 2019

Hoofddorp-Leiden

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 oktober werkt ProRail aan het spoor bij Hoofddorp, daar vernieuwen we twee wissels. Op station Schiphol vernieuwen we onder meer spoorstaven en vervangen we bovenleidingsdraden. Er is daardoor dit weekend beperkt treinverkeer tussen Amsterdam, Schiphol en Leiden. Omreizen kan via Haarlem.

Haarlem-Leiden

Een week later, op zondag 13 oktober, rijden er geen treinen op het traject Haarlem-Leiden. Daar ronden we een twaalf weken durend project af om niet langer gebruikte goederensporen weg te halen. 

Leiden-Utrecht

Het derde weekend van oktober (vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober) werken we aan het stabiel houden van de spoorbaan tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Woerden. We vervangen dan onder meer de ‘ballast’ (spoorgrind), die samen met de dwarsliggers (spoorbielzen) de rails op hun plek houden. Er rijden dan geen treinen op delen van het traject. Check voor vertrek ook hier weer goed de reisplanner.

Leiden-Schiphol / Leiden-Haarlem

Van vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december vervangt ProRail vier wissels en een van de sporen bij Leiden Centraal. Ook werken we aan een van de perrons en treffen we vast voorbereidingen voor langdurige werkzaamheden volgend voorjaar. Dit betekent geen treinverkeer tussen Leiden en Schiphol en beperkt treinverkeer tussen Leiden en Haarlem.

Noodzakelijk

Spoorvernieuwing en onderhoud zijn noodzakelijk om het spoor in goeie conditie te houden. Het moment van de werkzaamheden stemmen wij af met vervoerders en gemeenten, om overlast te minimaliseren. Langere reistijden en drukkere treinen liggen echter altijd op de loer. Check daarom voor vertrek altijd de reisplanner.

Gepubliceerd op