Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vervolg grote spoorvernieuwing Leiden

Nieuws

5 februari 2019

Dit weekend vervolgt ProRail de werkzaamheden aan het spoor rondom Leiden Centraal. Het is de eerste van zes periodes waarin we in 2019 aan het spoor rond Leiden werken. Het gaat om een grootscheepse spoorvernieuwing die vorig jaar is ingezet. Om de omgeving goed te informeren houden we woensdag 6 februari een bewonersavond in Leiden.

Vernieuwde sporen

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Zo ook rondom Leiden Centraal. In twee jaar tijd vervangen we alle sporen op en rondom het station. We halen 28 wissels weg, vervangen 55 wissels en vernieuwen over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Zo houden we het spoor veilig en betrouwbaar. Tegelijkertijd passen we de ligging van de sporen aan ten opzichte van de perrons. Op die manier komen de perrons op dezelfde hoogte als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.

Planning

De spoorvernieuwing rondom Leiden Centraal is halverwege 2018 begonnen en loopt door tot halverwege 2020. We kunnen alleen aan de slag als er geen treinen rijden. Daarom hebben we verspreid over de jaren een aantal treinvrije periodes ingepland, om het werk uit te voeren. Het eerste weekend is van 8 tot en met 11 februari 2019. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in maart. We werken van 24 maart tot en met 15 april drie weken achter elkaar. Verschillende sporen zijn dan afwisselend buiten dienst.

 

Treinvrije periode

duur  sporen
15 tot 18 maart

52 uur
vrijdagavond tot maandagochtend

van en naar Haarlem
en Schiphol
24 maart tot 15 april

504 uur
zondagavond tot maandagochtend

afwisselend in
alle richtingen
17 tot 21 oktober

76 uur
donderdagavond tot maandagochtend

van en naar
Alphen aan
den Rijn

29 november tot
3 december

76 uur
vrijdagavond tot dinsdagochtend
van en naar
Haarlem en Schiphol

 

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers