Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vier weken lang flink aan de bak in Groningen

Nieuws

1 mei 2020

Een nieuw spoor, groot onderhoud, aanpassingen aan stations Groningen en Groningen Europapark én een nieuw opstelterrein voor treinen klaarmaken. ProRail en de spooraannemers hebben tussen 6 mei en 3 juni een grote klus te klaren. Het werk valt onder het project Groningen Spoorzone. ProRail, provincie Groningen, gemeente Groningen en NS werken hierin samen aan een betere bereikbaarheid van de stad en regio.

Er staat veel te gebeuren in deze periode van 28,5 dag. Met het nieuwe, extra spoor dat tussen station Groningen en Groningen Europapark komt, kunnen er straks meer treinen rijden. En de sporen tussen station Groningen en Haren kunnen weer jaren mee na het groot onderhoud dat we nu plegen. We vervangen rails, wissels, bovenleiding en beveiliging. Station Groningen Europapark krijgt straks ook een nieuw perron dat ruimte biedt aan het toenemende aantal treinen en reizigers

Parkeren en tanken

Het afgelopen jaar hebben we een nieuw opstelterrein voor treinen gebouwd in Haren. We maken dit nu af en sluiten het aan op het hoofdspoor, zodat de treinen daar straks kunnen parkeren en tanken. Het oude opstelterrein achter station Groningen verdwijnt. We gebruiken het voor de verbouwingen aan het station. Ter voorbereiding op dit werk gaan we nu ruimte maken: sporen worden ingekort, perronkappen en winkelpanden op het perron verdwijnen om zo het bouwterrein in te richten.

Betere en snellere verbindingen

Station Groningen wordt naast de toegangspoort tot de regio het visitekaartje van de stad. In 2023 is het werk klaar. Het project Groningen Spoorzone is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland; sneller reizen in Noord-Nederland en naar de Randstad door meer treinen, betere overstap, nieuwe verbindingen en sneller rijden. Meer weten over het spoorwerk in Groningen? Bekijk de speciale projectpagina van Groningen Spoorzone.

Bussen in plaats van treinen

  • Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er bussen tussen Groningen-Assen en tussen Groningen-Veendam/Weener.
  •  In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn/Delfzijl/Eemshaven. Station Groningen is niet bereikbaar per trein, er rijden bussen.

Speciale dienstregeling vanwege corona

Momenteel rijden de vervoerders een speciale dienstregeling vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Moet u met de trein reizen? Kijk dan kort voor vertrek op de NS-reisplanner, de Arriva-app of raadpleeg OV9292 voor een reisadvies op maat. Bellen kan ook: 0900-9292 (0,90 € per minuut). Wij adviseren u om alleen met het openbaar vervoer te reizen wanneer dit echt noodzakelijk is.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers