Vloerstickers en omroepberichten op stations: ‘houd anderhalve meter afstand’

Nieuws

27 maart 2020

ProRail en NS zetten extra middelen in op stations om reizigers te vragen anderhalve meter afstand te houden. Daarmee willen we deze richtlijn van het RIVM nog vaker onder de aandacht brengen.

Omroepberichten en vloerstickers

Op diverse grote en middelgrote stations in Nederland roepen NS en ProRail sinds vrijdag 27 maart via het omroepsysteem op anderhalve meter afstand te houden, ook bij het in- en uitstappen van de trein. Deze boodschap staat ook op de perronborden.  

ProRail en NS komen bovendien met vloerstickers met de tekst ‘Zorg voor elkaar en houd 1,5 meter afstand’. Als je op het hart van de sticker staat is de afstand tot de rand van de sticker precies anderhalve meter. De sticker wordt geplakt bij de entrees van het station.  

De afgelopen weken is het kabinet met maatregelen gekomen waardoor we ervoor kunnen zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Een van maatregelen is de oproep om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. 

Conducteurs

NS en ProRail vragen reizigers sindsdien om op de stations en in de treinen anderhalve meter afstand in acht te nemen. Deze oproepen worden door NS onder andere verspreid via de NS App. Ook worden reizigers erop gewezen via de digitale schermen in de trein en op de stations. Conducteurs doen regelmatig een oproep in de trein. 

Daarnaast vragen we aandacht voor de anderhalve meter afstand via posters en vloerlijnen in winkels en op stations. Het aantal bezoekers in de winkels wordt teruggebracht zodat de afstand tussen hen gewaarborgd is.

Vorige week pasten reizigersvervoerders Arriva, Keolis, NS, Connexxion en Qbuzz hun dienstregelingen aan in verband met het Coronavirus. Lees er hier meer over.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers