Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

VolkerRail aan de slag bij station Emmen Zuid

Nieuws

14 mei 2020

Sneller met de trein tussen Zwolle en Emmen, dat is straks mogelijk door aanpassingen aan het spoor bij station Emmen Zuid. ProRail heeft na een aanbesteding VolkerRail geselecteerd om de werkzaamheden uit te voeren.

Verbetering dienstregeling

In opdracht van de provincie Drenthe leggen we een tweede perron aan. De dienstregeling kan hierdoor worden verbeterd: treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks passeren bij het station. Daardoor hoeven treinen in Nieuw Amsterdam en Emmen niet meer te wachten om binnen te rijden bij Emmen Zuid. Treinreizigers zijn hierdoor straks minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle. 

Extra spoor

Verder leggen we bij station Emmen Zuid naast het huidige spoor een extra spoor aan. Met de aanleg van dubbel spoor is tijdens de aanleg van de onderdoorgang in de Nieuw Amsterdamsestraat in 2010 al rekening gehouden. Vanuit deze onderdoorgang maken we trapopgangen naar de beide perrons. Het nieuwe perron krijgt een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het huidige perron.  Ook legt de gemeente Emmen een nieuw voorplein aan de zuidzijde aan. 

Planning

De werkzaamheden starten in de zomer van 2020. Voorafgaand zullen we omwonenden informeren over de werkzaamheden. In december 2021 rijden de treinen volgens de nieuwe dienstregeling. 
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers