Voorlopige gunning ingenieursdiensten voor ERTMS-corridors

Nieuws

11 juli 2022

ProRail heeft de uitkomst bekend gemaakt van de aanbestedingsprocedure voor de ingenieursdiensten voor de aanleg van drie ERTMS-corridors: de Noordelijke lijnen, Hanzelijn -Lelystad en Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad (SAAL). ERTMS is het toekomstige digitale treinbeveiligingssysteem voor het Nederlandse spoor.

Voorlopige gunning

Het gaat om de vijf in treinbeveiliging erkende ingenieursbureaus: Arcadis, Movares, Nexus, Royal HaskoningDHV en Sweco. De voorlopige gunning behelst de ingenieursdiensten die betrekking hebben op het volledige engineeringstraject. Van het opstellen van het ontwerp tot en met het testen en de indienststelling. Alles wat noodzakelijk is voor het verkrijgen van een aantoonbaar veilig werkend ERTMS-systeem.

De uitrol van ERTMS
De uitrol van ERTMS

Verschillende percelen

De verschillende percelen zijn als volgt voorlopig gegund:

  • Arcadis: deelcorridor Harlingen Haven – Leeuwarden, emplacement Leeuwarden en deelcorridor Amsterdam Muiderpoort - Weesp – Hilversum
  • Movares: deelcorridor Almere Oostvaarders – Lelystad opstelterrein (incl. het opstelterrein) en deelcorridor Hoofddorp – Schiphol – Diemen
  • Nexus: deelcorridor Leeuwarden – Stavoren en deelcorridor Leeuwarden - Groningen
  • Royal HaskoningDHV: deelcorridor Lelystad opstelterrein – Hattemerbroek aansluiting en deelcorridor Weesp – Almere Oostvaarders
  • Sweco: deelcorridor Groningen – Rodeschool/Delfzijl, deelcorridor Groningen – Nieuwschans/Veendam en emplacement Groningen.

Op maandag 11 juli is de bezwaartermijn gaan lopen tegen het voornemen tot gunning. Zolang de bezwaartermijn loopt kan ProRail geen inhoudelijke mededelingen doen over de gunning.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers