Wat als... we alle (kleine) stations circulair gaan ontwerpen?

Nieuws

Gepubliceerd op 11 december 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:15 uur

Het Nederlandse spoornet en de stations spelen een belangrijke rol in de transitie van Nederland naar een volledig circulaire economie in 2050. Om deze transitie kracht bij te zetten zijn ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester op zoek naar innovatieve ontwerpers die daaraan kunnen bijdragen.

Nederland heeft de ambitie om in 2030 de helft minder primaire grondstoffen te gebruiken dan nu, en in 2050 volledig circulair te zijn. Stations en het spoor spelen hierin een belangrijke rol: ze faciliteren duurzame bereikbaarheid voor een groeiend aantal treinreizigers. Stations zijn daarbij niet het eindpunt van een reis, ze functioneren als vervoersknooppunt voor reizigers naar hun eindbestemming. 

Enorme kansen

Stel nu dat alle stations in Nederland volledig circulair worden. Dat biedt enorme kansen om de ambitie waar te maken dat afval tot de verleden tijd behoort. ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester zoeken ontwerpers met innovatieve ideeën die kunnen bijdragen aan deze transitie.

Ben of ken jij die ontwerper? Aanmelden kan tot 12 januari 2020 via het What if Lab van de Dutch Design Foundation. Klik hier voor de volledige briefing en de deelnamevoorwaarden.

Lees hier meer over de circulaire ambities van ProRail.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers