Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Weekend lang geen treinen rondom Amersfoort

Nieuws

26 september 2023

Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur rijden er geen treinen van en naar station Amersfoort Centraal. In dit weekend voeren we verschillende werkzaamheden uit, onder meer ter voorbereiding op de grote ombouw volgend jaar. NS zet bussen in en er zijn omreisroutes.

Voorbereidingen werkzaamheden 2024

De sporen rondom Amersfoort zijn toe aan vernieuwing. In 2024 vernieuwen we een groot deel van de sporen aan de westzijde van Amersfoort Centraal. We ontknopen ze en richten de wissels slimmer in. Ook vervangen we op het gehele emplacement het beveiligingssysteem en verlengen we het spoor voor de zogenaamde PON-trein.  

Daarnaast vervangen we kabels, leidingen en wisselverwarming en brengen we het perron bij spoor 1 op de juiste hoogte. Wanneer alle werkzaamheden in 2024 gereed zijn, kunnen de treinen sneller rijden. Hierdoor neemt de reistijd tussen Utrecht en Amersfoort af. In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober voeren we de eerste voorbereidingen voor deze werkzaamheden uit.

Lees over de Ponlijn Lees over de Ponlijn

Werken op meerdere plekken 

Tijdens de werkzaamheden komend weekend steken we de handen stevig uit de mouwen. Omdat er geen treinen rijden, werken we op meerdere plekken tegelijk. Zo vervangen we bij Hoevelaken bovenleidingsportalen: de constructies waar de bovenleiding aan hangt. Hier vernieuwen we ook kabels.

Tussen Den Dolder en Amersfoort en tussen Amersfoort en Nijkerk voeren we verschillende onderhoudswerkzaamheden uit, onder andere aan de bovenleiding. Bij station Amersfoort Centraal werken we aan de technische huisjes langs het spoor en vernieuwen we bevestigingsmiddelen. Tot slot vernieuwen we op een deel van het traject tussen Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst de spoorstaven. 

Plan je reis vooraf

Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk van en naar station Amersfoort Centraal. Er worden bussen ingezet door zowel Connexxion als NS. Ook zijn er verschillende omreisroutes. Check vooraf de reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

In en rond Amersfoort

Amersfoort is een van de drukste verbindingspunten van Nederland, met sporen naar Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Apeldoorn. Maar ook internationaal is Amersfoort van groot belang op de Europese corridor ‘North Sea-Baltic’. Door het spoor de komende jaren te vernieuwen, zorgen we ervoor dat de treinen ook in de toekomst betrouwbaar en veilig kunnen blijven rijden.

Lees er meer over Lees er meer over

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers