Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Kou getrotseerd: werkzaamheden goed verlopen

Nieuws

12 december 2022

Medewerkers van Strukton en ProRail waren in het weekend van 10 en 11 december 2022 hard aan het werk voor het project PHS Rijswijk-Rotterdam. Op verschillende locaties trotseerden ze de kou om ervoor te zorgen dat de trein maandag weer keurig volgens dienstregeling kon rijden.

PHS Rijswijk-Rotterdam

Op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam werken we samen met Strukton aan het project PHS Rijswijk-Rotterdam. We maken het spoor en de stations geschikt om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. In het weekend van 10 en 11 december werkten we op verschillende locaties om het project weer een stap verder te brengen.

 • Werk aan bovenleiding bij Delft Campus
  Werk aan bovenleiding bij Delft Campus
 • Staalconstructie lift naar nieuw perron station Delft
  Staalconstructie lift naar nieuw perron station Delft
 • Lassen aan staalconstructie lift
  Lassen aan staalconstructie lift
 • Werk aan seinen
  Seinen
 • Ingang spoortunnel naar station Delft
  Ingang spoortunnel naar station Delft

Rijswijk

In Rijswijk werkten we aan de bovenleiding en spoorwegbeveiliging. We hebben een schouwpad aangelegd, een pad naast het spoor waarvandaan medewerkers het spoor kunnen inspecteren. Tijdens de werkzaamheden maakten we gebruik van de nieuwe railinzetplaats die als onderdeel van dit project is gebouwd. Een railinzetplaats is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden.

Delft

Op station Delft werkten we aan de lift voor het nieuwe perron, meer specifiek: aan de staalconstructie waar de lift straks in komt. Ook hebben we kabelwerkzaamheden uitgevoerd.

De brandweer en ProRail Incidentenbestrijding grepen de treinvrije periode van dit weekend aan om een verkenningsoefening in de spoortunnel te houden. Twee ploegen hebben deelgenomen aan de oefening.

Bij station Delft Campus werkten we onder andere aan de bovenleiding, wissels en spoorwegbeveiliging.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers