Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Weekendwerk tussen Den Haag en Schiedam

Nieuws

8 december 2022

In het weekend van 10 en 11 december werkt ProRail op verschillende locaties aan het spoor tussen Den Haag en Schiedam. We werken onder andere aan bovenleiding, wissels en spoorwegbeveiliging. Er rijden dan bussen in plaats van treinen tussen Den Haag en Schiedam.

Spoorvernieuwing

Bij Den Haag Binckhorst, Den Haag Hollands Spoor en Schiedam vernieuwen we dit weekend onderdelen van het spoor: wissels, spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen en/of bovenleiding. De infra is aan het eind van zijn levensduur en toe aan vervanging. Door te vernieuwen houden we het spoor veilig en betrouwbaar, en is het minder gevoelig voor storingen.

Op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam werken we samen met Strukton verder aan het Programma Hoogfrequent Spoor voor het traject Rijswijk-Rotterdam. We maken het spoor en de stations geschikt om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. In het weekend van 10 en 11 december werken we in Rijswijk aan de bovenleiding en spoorwegbeveiliging van twee nieuwe sporen. Op station Delft werken we aan de staalconstructie van de lift naar een nieuw perron. Bij station Delft Campus werken we aan de bovenleiding, wissels en spoorwegbeveiliging.

Meer treinen

Met het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam past ProRail het spoor zodanig aan dat op dit traject per richting acht intercity’s en zes sprinters kunnen rijden. Zo hoef je als reiziger niet meer op de klok te kijken, de volgende trein komt binnen een paar minuten voorrijden.

Lees over dit programma Lees over dit programma

Gevolgen voor het treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Centraal en Schiedam Centrum, tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal is de dienstregeling aangepast van zaterdag 10 december 0:20 uur tot en met maandag 12 december 5:00 uur. Wil je reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op in een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers