In mei werk aan spoor in Groningen

Nieuws

29 april 2021

In Groningen werken diverse partijen flink aan weg en spoor om de bereikbaarheid van stad en regio te verbeteren. Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 mei hebben de werkzaamheden ook gevolgen voor treinreizigers. Door werkzaamheden aan het spoor te combineren probeert ProRail de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Nieuwe zuidelijke ringweg onder het spoor

Combinatie Herepoort vernieuwt in project Aanpak Ring Zuid de zuidelijke ringweg van Groningen. Een deel wordt verdiept aangelegd en gaat ook onder het spoor door. De trein rijdt straks dus over de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg van Groningen heen.

Het spoordek waar de treinen over heen gaan rijden is naast het spoor voorgebouwd en krijgt tussen 8 mei 01.00 uur en 17 mei 05:00 uur z’n definitieve plek onder het spoor. Om dit voor elkaar te krijgen wordt eerst het spoor verwijderd en daarna het dek van ruim 5 miljoen kilo ingereden en bevestigd. Vervolgens bouwen ze het spoor weer terug. Hier lees je er meer over.

Het voorgebouwde spoordek van de verdiepte ligging
Het voorgebouwde spoordek van de verdiepte ligging

Station Groningen

Op en rond station Groningen is het project Groningen Spoorzone volop in uitvoering. Met de bouw van een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, busonderdoorgang en een nieuw busstation maken we het station klaar voor de toekomst.

Naast de werkzaamheden die nu overdag plaatsvinden aan de zuidzijde van het station, werken we in bovengenoemde periode ook dag en nacht op het station zelf. Onder andere aan de bovenleiding en de perrons en het verwijderen van perronkappen. De looproutes op het station zullen tijdens en na deze werkzaamheden anders zijn dan nu.

Groningen-Delfzijl-Roodeschool-Zuidhorn

Op de trajecten Groningen-Delfzijl werken we al vanaf donderdag 13 tot en met 16 mei en op Groningen-Roodschool en Groningen-Zuidhorn van vrijdag 14 tot en met zondag 16 mei. Op Groningen-Zuidhorn rijden overdag wel treinen. Op deze trajecten vernieuwen we delen van het spoor. Op de stations Baflo en Usquert zijn perronwerkzaamheden en in Bedum werken we aan een onderdoorgang.

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er van zaterdag 8 tot en met zondag 16 mei bussen in plaats van treinen tussen de stations Groningen en Groningen Europapark. Op de trajecten Groningen-Delfzijl, Groningen-Roodeschool en Groningen-Zuidhorn rijden van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei deels bussen in plaats van treinen. Reizen met het OV? Check voor vertrek de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers